НОВОСТИ, ХАНОВЕР

Пријем код евангеличког бискупа господина Ралфа Мајстера у Хановеру

На позив евангеличког бискупа, господина Ралфа Мајстера, уприличен је редовни годишњи пријем за представнике православних цркава града Хановера и околине. 

Позиву су се одазвали свештеници Васељенске, Антиохијске, Руске, Српске и Румунске православне цркве, као и делегација Коптске цркве на челу са Епископом Дамјаном. Састанку су присуствовали најближи сарадници бискупа Мајстера, задужени за међуцрквене односе.

Бискуп Мајстер је у свом обраћању истакао досадaшњу добру сарадњу са православним црквама, нагласивши да се истинска хришћанска међуцрквена сарадња више не може замислити без учешћа православних. 

У даљем искреном и отвореном разговору, дотакнуте су многобројне теме, које се тичу, како унутрашњих односа у црквеним општинама и парохијама помесних цркава, тако и будућег заједничког деловања, са циљем јачег сведочења хришћанског поимања и начина живота у данашњем секуларном друштву. 

Делегација српске цркве, предвођена старешином храма протонамесником Александром Перковићем и протојерејима-ставрофорима Браниславом Чортановачким и Миланом Пејићем, као и господином Матијасом Брохертом, захвалила се на срдачном позиву бискупу Мајстеру и изразила своју спремност и одлучност за даљу сарадњу.