НОВОСТИ, ОСНАБРИК

Слава капеле – Линген

У недељу 14. новембра 2021. године Српска православна парохија оснабричка прославила је славу капеле Светог архангела Михаила у Лингену.
 
У том омаленом градићу на северу Немачке служена је Света Литургија са почетком у 10 часова на којој је било присутно око двадесетак парохијана. Служио је надлежни парох а славске дарове припремили кумови Милош и Мирјана из Папенбурга.
 
После заамвоне молитве освећени су славски колач и  славско жито у предивној атмосфери међусобне духовне љубави и искрене припадности Богу. За кумове су се пријавили Дмитар и Марија Аклев из Рајни. Парох оснабрички се срдачно захвалио кумовима и свим парохијанима који су тога дана узели учешће у славском сабрању. Том приликом је истакао да, и поред чињенице, да у Лингену живи још само десетак наших породица, сви они заједничким трудом, слогом и љубављу према Цркви, много чине да се црквени живот неометано одвија. После подељене нафоре сви су се послужили у предворју капеле оним што су кумови припремили и радосни пошли својим домовима испуњени милошћу Божијом и лепим утисцима са још једне црквене славе.