НОВОСТИ, ШТУТГАРТ

Светосавска академија у Штутгарту

Заједничким трудом деце која похађају допунску наставу на српском језику и часове веронауке, у Црквеној општини Штутгарт, уприличена је академија у част оснивача Српске цркве и првог Архиепископа српског, Светога Саве.

У градској сали, испуњеном до последњег места, родитељима, родбином и свима који су били заинтересовани, у суботу по Савиндану, деца су, уз помоћ учитељица, приприредила величанствен програм. На тај начин су се деца одужила Светоме Сави али и свим присутним гостима. За уложени труд, деца су даривана светосавским поклонима које већ традиционално припремају Генерални конзулат Републике Србије у Штутгарту и Црквена општина у Штутгарту.

Светосавској академији, поред штутгартских свештеника, присуствовали су: Генерални конзул Републике Србије у Штутгарту г. Божидар Вучуровић, конзул у конзулату Босне и Херцеговине г-ђа Биљана Мариловић, те специјални изасланици Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, г-ђа Јасмина Јовановић и г-ђа Татјана Цветковски, помоћница и саветница Министра у поменутом Министарству.