ВИДЕО, ВИКАРНИ ЕПИСКОП ЈОВАН, НОВОСТИ

Архијереји Јеротеј и Јован богослужили у Марковој цркви

У храму Светог апостола и јеванђелиста Марка у недељни дан, 26. децембра 2021. године, када Црква савршава молитвени спомен на Свете праоце, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, викар Патријарха српског, предстојао је евхаристијским сабрањем.

Саслуживали су Његово Преосвештенство Епископ хумски г. Јован, викар Епископа диселдорфског и немачког, као и презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловчке, међу којима и протосинђел Нектарије (Ђурић), секретар Светог Архијерејског Синода. 

-Бог је створио свет и све у свету, са циљем да све постоји као Црква Божја. Сабрали смо се данас на овом светом месту, на месту божанског откривења, сабрали смо да са Господом доживимо оно што су доживели свети апостоли. Призвани смо да се хранимо Господњим Телом и Господњом Крвљу како бисмо увек и изнова окусили и видели како је добар и благ Господ. Да би наше окушање Господом било веће и потпуније, Господ нам своје благодати удељује на различите начине у животу, истакао је владика Јован чију беседу преносимо благодарећи труду екипе ТВ Храм:

Извор: www.spc.rs