КАСЕЛ, НОВОСТИ

Недјеља пред Божић у Каселу

У суботу, 02. јануара 2021. године служена је Света Литургија у Фулди. Свету Литургију служио је надлежни парох, јереј Марко Радмило. Након Свете Литургије отац Марко је прочитао посланицу Епископа Диселдорфа и Њемачке г. Григорија, честитајући Рођење Христово и подијелио бадњаке.  

У недјељу пред Божић, 03. јануара 2021. године на празник Оци, Светом Литургијом началствовао је надлежни парох каселски, јереј Марко Радмило.

Након прочитаног одјељка из Светог Јеванђеља, отац Марко се обратио вјерницима:

,,Чули смо данас много имена, имена која чине родослов и потврђују да је Исус био Богочовјек. Према aпостолу Матеју родослов Исусов почиње са Авраамом, код aпостола Луке почиње са Адамом. Пошто је сродник Адамов, Исус је човјек; пошто је сродник Авраамов, Исус је из старог Израиља. Његовом повезаношћу са царeм Давидом, Исус је Цар-Месија-Пророк. Из Псалма 109,4 Закле се Господ, и неће се раскајати: Ти си Свештеник довјека, по чину Мелхиседекову. Мелхиседек значи цар мира, Исус је и свештеник. Рађање је радосно, с’тога се и ми данас припремајмо за рођење Његово. Да Богомладенца најсвјечаније дочекамо и ускликнемо Њему, Слава Богу на висини и на земљи мир међу људима.“

 Након Свете Литургије отац Марко је честитао свим очевима празник Оце.