KASEL, NOVOSTI

Praznik Vaskrsenja Hristovog – Kasel

Praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo svečano je proslavljeno u Crkvenoj opštini Kasel.
 
Na Veliku subotu, 01. maja 2021. godine uoči Praznika Vaskrsenja Hristovog, služena je Sveta Liturgija u gradu Lipštatu, u poslijepodnevnim časovim služene su službe u gradovima Paderbornu i Fuldi. 
 
Na praznik Vaskrsenja Hristovog, 02. maja 2021. godine u hramu Svetog cara Lazara u Kaselu otpočela je Vaskršnja jutarnja služba uz pojanje „Hodite primite svjetlost…” U nastavku su služene dvije Svete Liturgije u 07:00 i 09:00 časova. Svete Liturgije su služili nadležni paroh, jerej Marko Radmilo i protojerej-stavrofor Marinko Radmilo. Otac Marko se nakon pročitane poslanice Patrijarha srpskog g. Porfirija, kratkim riječima obratio vjernicima najradosnijim pozdravom Vaskrsenja Hristovog uz blagodarenje vjernom narodu za njihovu pažnju, molitvu i radost koju su doprinjeli na službama tokom cijelog posta.
 
Parohijsku portu je tokom i nakon bogosluženjâ posjetilo preko dvjesta vjernika iz Kasela i okoline. Zahvaljujemo se svim parohijanima koji su svojim trudom pomogli u organizaciji i pripremama za Praznik Vaskrsenja Hristovog.