ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, КАРЛСРУЕ, НОВОСТИ

Слава храма у Карлсруеу

Карлсруе, 27. октобар 2018.

Храм преподобне мати Параскеве у Карлсруеу , који је купљен 2012. године, по шести пут је прославио своју славу. Тим поводом Епископ франкфуртски и све Немачке Г. Григорије по први пут се налазио у канонској посети овој црквеној општини. Преосвећеном су на Светој архијерејској литургији саслуживали надлежни парох протојереј Александар Шкорић, протојереји Братислав Божовић и Драгослав Ћорковић, као и епархијски ђакон Александар Секулић. Упркос лошем времену око две стотине верника  дошло је да се о овом празнику саберу око заједничке чаше, испуне богомољу и чују речи поуке свога Епископа.

Након прочитаног јеванђеља Епископ Григорије поучио је верни народ архипастирском беседом у којој се осврнуо на причу о мудрим и лудим девојкама нагласивши три момента: разум, будност и врлину, на тај начин правећи паралелу са светим животом преподобне Параскеве. Након Свете литургије пререзан је и славски колач. Овогодишњи кумови храмовне славе били су чланови породице Тегелтија из Форста, а кумство за следећу годину преузела је Мара Жмирић из Карлсруеа.

Преосвећени владика се захвалио народу на доласку и труду, задивљен успехом ове живе црквене заједнице, која је за само шест година у потпуности велелепно уредила храм и парохијски центар, позвао је на истрајност у речима и делима. Отац Александар се захвалио Епископу на посети и најавио да је за следећу годину планирано велико освећење храма.