NOVOSTI, ŠTUTGART

Svetosavska akademija u Štutgartu

Zajedničkim trudom dece koja pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku i časove veronauke, u Crkvenoj opštini Štutgart, upriličena je akademija u čast osnivača Srpske crkve i prvog Arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save.

U gradskoj sali, ispunjenom do poslednjeg mesta, roditeljima, rodbinom i svima koji su bili zainteresovani, u subotu po Savindanu, deca su, uz pomoć učiteljica, pripriredila veličanstven program. Na taj način su se deca odužila Svetome Savi ali i svim prisutnim gostima. Za uloženi trud, deca su darivana svetosavskim poklonima koje već tradicionalno pripremaju Generalni konzulat Republike Srbije u Štutgartu i Crkvena opština u Štutgartu.

Svetosavskoj akademiji, pored štutgartskih sveštenika, prisustvovali su: Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu g. Božidar Vučurović, konzul u konzulatu Bosne i Hercegovine g-đa Biljana Marilović, te specijalni izaslanici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, g-đa Jasmina Jovanović i g-đa Tatjana Cvetkovski, pomoćnica i savetnica Ministra u pomenutom Ministarstvu.