ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Васкрс – Дортмунд

„Као што сунце у Азији наједанпут изађе, и дан заузме место ноћи. Као да додирнете електрично дугме у мрачној одаји, и на једанпут – светлост. Слично томе је било и васкрсење Господа из смрти у живот. Нечујно и тренутно.“
(Свети Владика Николај)
 
У данима за нама, од празника Христовог уласка у Јерусалим до саме светковине Васкрсења Христовог, у парохији дортмундској на богослужењима се сабирао велики број верних. У току Страсне седмице служена су сва редовна богослужења која налаже поредак и предање Цркве, а свештеним сабрањима началствовао је парох, протојереја Данило Дангубић.
 
Васкрсно јутрење је почело у 07.00 часова, а у наставку је служена Света Литургија на којој су Светој Чаши приступили готово сви сабрани. По Божанској служби отпочело је народно весеље.
 
Бројни парохијани су узели учешћа у овогодишњем организовању прославе Пасхе а временске прилике су самој организацији, милошћу Божијом, ишле на руку.
 
Поред традиционалне хране и већ одомаћеног избора пића којима су се у порти храма Светог апостола Луке могли послужити, окупљени су имали прилику и да слушају ,,Фантомикс бенд“ – групу која је квалитетном изведбом народне музике увесељавала присутне.
 
Христос васкрсе!
Ваистину Васкрсе!