DORTMUND, NOVOSTI

„Vjeronauka za odrasle“ Dortmund – „Hljeb Života“

U okviru redovnog ciklusa predavanja pod nazivom „Vjeronauka za odrasle“ pri Parohiji dortmundskoj, u petak 23. oktobra 2020. godine, održano je predavanje o temi: „Hljeb Života“. Nakon večernjeg bogosluženja u hramu Svetog apostola Luke zainteresovani su u parohijskom Domu sjeli na propisanoj udaljenosti i, kako su rekli poslije predavanja, uživali u korisnoj poucu koju su imali priliku da slušaju.

Parohijski sveštenik protojerej Danilo Dangubić komentarisao je jedan izuzetno interesantan intervju koji je prije desetak godina Preosvećeni Episkop požarevački Gospodin dr Ignatije dao za televiziju Logos.

U samom intervjuu naglašen je identitet Crkve koji je Sveta Liturgija, a iz razvoja iste demantovate brojne duhovne – poluteološke pretpostavke uzročnice anomalija koje remete ispravno poimanje života Crkve i ponekad unose svojevrstan nemir u vjerni narod. Ipak, kao što je naglasio Vladika Ignatije u ovoj emisiji „idealno stanje Crkve nisu kanonu nego ljubav, a ko ljubav i dobru namjeru ima, otkriće mu se istina na najbolji način“.

Nikola Obradović, portparol