ДОРТМУНД, НОВОСТИ

„Вјеронаука за одрасле“ Дортмунд – „Хљеб Живота“

У оквиру редовног циклуса предавања под називом „Вјеронаука за одрасле“ при Парохији дортмундској, у петак 23. октобра 2020. године, одржано је предавање о теми: „Хљеб Живота“. Након вечерњег богослужења у храму Светог апостола Луке заинтересовани су у парохијском Дому сјели на прописаној удаљености и, како су рекли послије предавања, уживали у корисној поуцу коју су имали прилику да слушају.

Парохијски свештеник протојереј Данило Дангубић коментарисао је један изузетно интересантан интервју који је прије десетак година Преосвећени Епископ пожаревачки Господин др Игнатије дао за телевизију Логос.

У самом интервјуу наглашен је идентитет Цркве који је Света Литургија, а из развоја исте демантовате бројне духовне – полутеолошке претпоставке узрочнице аномалија које ремете исправно поимање живота Цркве и понекад уносе својеврстан немир у вјерни народ. Ипак, као што је нагласио Владика Игнатије у овој емисији „идеално стање Цркве нису канону него љубав, а ко љубав и добру намјеру има, откриће му се истина на најбољи начин“.

Никола Обрадовић, портпарол