NOVOSTI, HAMBURG

Angel klicaše – CD duhovne muzike hora pri hramu Svetoga arhangela Mihaila – Hamburg

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa Diseldorfa i Nemačke Gospodina Grigorija izašao je CD duhovne muzike hora pri hramu Sv. arhangela Mihaila iz Hamburga.

,,Pravoslavlje je Crkva Krsta i Vaskrsenja. I ta nezalazna svetlost, beskrajna radost rođena iz grobnice, jeste nit koja povezuje i oplemnjuje sve u Crkvi.

I čovek, bilo da plače, ili razmišlja o svom spasenju, ili brine o pitanjima vere, ili zarađuje za život – u svakoj prilici, on traži i potrebuje Njega Koji se stara o čoveku, Koji je postao čovek, ostajući Bog; Koji je Sebe žrtvovao zarad čoveka i govori sve jezike. Daje svakome ono što ište, ono što mu je potrebno, ono za čim teži, talente da bi ih umnožili.

Spasenje se nudi svakome i svako od nas može biti pojedinačno spasen, biti dozvan svojim imenom, primajući novo ime, bivajući okupljeni zajedno u Evharistiji, u Božanstvenoj Liturgiji, gde se Gospod u punoći projavljuje, gde primamo snagu i nastavljamo putovanje.

Hadamo se da će svi oni koji slušaju ove divne kompozicije u izvođenju čudesnih ličnosti našeg crkvenog hora biti prizvani da snažnije svedoče vaskrslog Gospoda i ispovedaju veru pravoslavnu.”

Sveštenstvo Svetoarhangelskog hrama iz Hamburga