VIDEO, VIKARNI EPISKOP JOVAN, NOVOSTI

Arhijereji Jerotej i Jovan bogoslužili u Markovoj crkvi

U hramu Svetog apostola i jevanđelista Marka u nedeljni dan, 26. decembra 2021. godine, kada Crkva savršava molitveni spomen na Svete praoce, Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički g. Jerotej, vikar Patrijarha srpskog, predstojao je evharistijskim sabranjem.

Sasluživali su Njegovo Preosveštenstvo Episkop humski g. Jovan, vikar Episkopa diseldorfskog i nemačkog, kao i prezviteri i đakoni Arhiepiskopije beogradsko-karlovčke, među kojima i protosinđel Nektarije (Đurić), sekretar Svetog Arhijerejskog Sinoda. 

-Bog je stvorio svet i sve u svetu, sa ciljem da sve postoji kao Crkva Božja. Sabrali smo se danas na ovom svetom mestu, na mestu božanskog otkrivenja, sabrali smo da sa Gospodom doživimo ono što su doživeli sveti apostoli. Prizvani smo da se hranimo Gospodnjim Telom i Gospodnjom Krvlju kako bismo uvek i iznova okusili i videli kako je dobar i blag Gospod. Da bi naše okušanje Gospodom bilo veće i potpunije, Gospod nam svoje blagodati udeljuje na različite načine u životu, istakao je vladika Jovan čiju besedu prenosimo blagodareći trudu ekipe TV Hram:

Izvor: www.spc.rs