AUDIO, VUPERTAL, MITROPOLIT GRIGORIJE, NOVOSTI

Blagovijesti u Vupertalu

Na Blagovijesti u Vupertalu je liturgijskim sabranjem načalstvovao episkop Grigorije.  U liturgijskom sabranju pored parohijana učestvovali su brojni gosti, sveštenici i laici iz Hamburga, Diseldorfa, Osnabrika, Frankfurta, Minhena i drugih parohija širom naše eparhije. 

Povod episkopskom služenju i velikom okupljanju u Vupertalu bio je višestruk. Svečano je sa parohijske službe u penziju ispraćen dugogodišnji vupertalski paroh otac Jovan Marić, a u parohijsku službu na njegovo mjesto uveden sveštenik Zoran Ilić. Najveći broj gostiju u Vupertal došao je iz  Hamburga, jer na ovoj liturgiji je u sveštenički čin rukopoložen đakon Milutin Marić, sin oca Jovana, koji će od sada biti parohijski sveštenik u Hamburgu.

Liturgijsko sabranje završeno je kratkom poukom vladike Grigorija o spremnosti Presvete Bogorodice na služenje Gospodu i o tome kako treba da sledujemo njenom primjeru. Nakon vladičinih riječi zahvalnosti ocu Jovanu na njegovoj višedecenijskoj spremnosti na služenje Gospodu, sa nekoliko toplih riječi vladiku i sav okupljeni narod i svog novog paroha pozdravili su otac Jovan i gospodin Petko Kovač. Praznovanje je nastavljeno u parohijskim salama i dvorištu trpezom ljubavi.