АУДИО, ВУПЕРТАЛ, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Благовијести у Вуперталу

На Благовијести у Вуперталу је литургијским сабрањем началствовао епископ Григорије.  У литургијском сабрању поред парохијана учествовали су бројни гости, свештеници и лаици из Хамбурга, Диселдорфа, Оснабрика, Франкфурта, Минхена и других парохија широм наше епархије. 

Повод епископском служењу и великом окупљању у Вуперталу био је вишеструк. Свечано је са парохијске службе у пензију испраћен дугогодишњи вуперталски парох отац Јован Марић, а у парохијску службу на његово мјесто уведен свештеник Зоран Илић. Највећи број гостију у Вупертал дошао је из  Хамбурга, јер на овој литургији је у свештенички чин рукоположен ђакон Милутин Марић, син оца Јована, који ће од сада бити парохијски свештеник у Хамбургу.

Литургијско сабрање завршено је кратком поуком владике Григорија о спремности Пресвете Богородице на служење Господу и о томе како треба да следујемо њеном примјеру. Након владичиних ријечи захвалности оцу Јовану на његовој вишедеценијској спремности на служење Господу, са неколико топлих ријечи владику и сав окупљени народ и свог новог пароха поздравили су отац Јован и господин Петко Ковач. Празновање је настављено у парохијским салама и дворишту трпезом љубави.