DORTMUND, NOVOSTI

Božić u Dortmundu

Ovogodišnja proslava praznika Rođenja Hristovog u Dortmundu je otpočela Svetom Liturgijom na Badnji dan, u suboru 6. januara 2023. godine. Nakon Svete Liturgije parohijani su prinijeli veliki trud prilikom pripreme i realizacije prislave Badnje večeri. Nakon samog večernjeg bogosluženja usljedilo je nalaganje badnjaka, posluženje i narodno veselje do kasno u noć. Izuzetno veliki broj vjernika koji se sabrao u porti parohijskog hrama Svetog apostola Luke mogao je da se posluži tradicionalnim pićima i hranom koju su pripremali parohijani.
 
Sabrane je u toku večeri sa nekoliko svojih pjesama pozdravila Bojana Peković koja u ovih dana boravi u Dortmundu promovišući nas pred ovdašnjom publikom na najbolji mogući način. 
 
Ove godine je služena Božićna jutarnja Sveta Liturgija sa početkom u 9.00 časova na kojoj se veliki broj vjernih pričestio Svetim Tajnama.
 
Vjerne je u par navrata pastirskim slovom pozdravio paroh, protojerej Danilo Dangubić, osvrćući se na Božansku ljubav i Njegov plan i način susreta sa čovjekom.
 
Proslavu Badnje večeri u našoj porti medijski je propratila veoma gledana televizija WDR za čije interesovanje i pažnju se parohijska zajednica od srca zahvaljuje. U kratkim izjavama vjerni su se osvrnuli na smisao naših običaja i na radost proslave praznika u kojem se opominjemo Hristovog dolaska u svijet radi nas i radi našeg spasenja. 
 
Blagodarimo Gospodu za lijepo vrijeme koje je poslužilo ovogodišnje naše božićno sabranje. Svima vjernima želimo srećan i blagosloven praznik uz sveradosni pozdrav ,,Mir Božiji Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“