ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Црквено-народни Збор у Дортмунду

Црквена општина и Парохија у Дортмунду организује
24. ЦРКВЕНО-НАРОДНИ ЗБОР
у порти храма Светог апостола Луке у Дортмунду

Овогодишњи Црквено-народни Збор представља тежњу Управе Црквене општине у Дортмунду да се сачува традиционално народно саборовање које је свакога јуна већ више од двије деценије у порти дортмундске цркве, у организацији крајишког удружења „Петар Кочић“, под називом „Кочићев збор“, сабирало наш народ из Њемачке и околних земаља.

Услијед препрека изазваних актуелном епидемијом двије године за нама није било могућности да буде одржана ова манифестација. Чланови удружење „Петар Кочић“ нису у могућности да у пуном капацитету организују овогодишњи Збор, па су руководству Црквене општине препустили улогу организатора, а сам назив саборовања из техничких разлога договорен је једногласно.

Светом Литургијом, у недјељу 5. јуна 2022.године,  која почиње у 10.00 часова и народним весељем са почетком у 12.00 часова отпочеће овогодишњи 24. ЦРКВЕНО-НАРОДНИ ЗБОР. Уочи дана Збора, 4. јуна 2022. године са почетком у 19.00 часова, у храму Светог апостола Луке у Дортмунду, отац Гојко Перовић, парох и Архијерејски намјесник из Подгорице, одржаће предавање о теми „Христово Вазнесење и наше спасење“.

Организација овог догађаја представља радост за чланове парохијске заједнице у Дортмунду.