DISELDORF, EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI

Episkop Grigorije načalstvovao sabranjem u Diseldorfu

Diseldorf, 3.oktobar 2018.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop frankfurtski i sve Nemačke g. Grigorije načalstvovao je 3. oktobra 2018. godine svetom Liturgijom u hramu Svetog apostola Andreja pod jurisdikcijom Carigradske patrijaršije u Diseldorfu. 
Sasluživali su sveštenici iz različitih pravoslavnix jurisdikcija. Pravoslavno sveštenstvo grada Diseldorfa godinama unazad praktikuje da na državni praznik Dan ujedinjenja Nemačke izrazi i jedinstvo pravoslavnih zajedničkim evharistijskim sabranjem. Na kraju službe vladika Grigorije prisutnom narodu obratio se sledećim rečima:
-Veoma sam radostan što baš danas služim Liturgiju sa braćom iz različitih pravoslavnih zajednica. Veoma je važno da na Dan ujedinjenja Nemačke i mi pravoslavni imamo mogućnost da pokažemo sopstveno jedinstvo. Kao što vi svi već znate, ja sam tek od otprilike pre dve nedelje na službi u Nemačkoj. Zato želim da još jednom iskoristim mogućnost da podvučem glavnu ideju svog službovanja: Razlike u smislu posebnosti (specifičnosti) su dobre, ali bilo kakve podele među nama ne smemo dopustiti. Neka bi nam Bog pomogao da utvrdimo našu međusobnu ljubav i zajedno služimo izgradnji Crkve. Mir i blagoslov Božji sa svima Vama.