BREMEN, NOVOSTI

Hramovna slava – Bremen

Crkvena slava Svetoga Georgija u Bremenu i ove godine je proslavljena molitveno uz slavska znamenja ali uz smanjeni broj vernika u skladu sa zdravstvenim propisima povodom pandemije korona virusa.
 
Bogosluženjem je načalstvovao nadležni paroh protojerej Saša Momirović uz sasluženje čtečeva Hristosa Bnusisa i Igora Korsunova i vernog naroda parohije.
Domaćin slave za ovu godinu bila je porodica Slobodana i Danijele Marković iz Bremena.
 
Kako prošle tako i ove godine izostala je slavska trpeza zbog pandemijskih mera koje smo u obavezi da održimo, radi očuvanja zdravlja svih posetioca hrama.
Pored Svete Liturgije koju smo služili sa najvećom vaskršnjom radošću, pomolili smo se toga dana i na akatistu kao i na molebanu za naše đake koji pohađaju dopunsku školu „Sveti Sava,, na srpskom jeziku.
 
Tog prazničnog dana nismo imali materijalnu trpezu, ali smo iz hrama otišli siti duhovne hrane, što se i videlo na licima vernika koji su bili ispunjeni duhovnim zadovoljstvom i duhovnom radošću.
 
Nadamo se boljoj situaciji naredne godine kada će biti proslavljen jubilej naše crkvene zajednice kada se navršava 30 godina postojanja Crkvene opštine u Bremenu, koja je osnovana 1992. godine po blagoslovu tadašnjeg Episkopa Konstantina.
 
sveštenik Saša Momirović