БРЕМЕН, НОВОСТИ

Храмовна слава – Бремен

Црквена слава Светога Георгија у Бремену и ове године је прослављена молитвено уз славска знамења али уз смањени број верника у складу са здравственим прописима поводом пандемије корона вируса.
 
Богослужењем је началствовао надлежни парох протојереј Саша Момировић уз саслужење чтечева Христоса Бнусиса и Игора Корсунова и верног народа парохије.
Домаћин славе за ову годину била је породица Слободана и Данијеле Марковић из Бремена.
 
Како прошле тако и ове године изостала је славска трпеза због пандемијских мера које смо у обавези да одржимо, ради очувања здравља свих посетиоца храма.
Поред Свете Литургије коју смо служили са највећом васкршњом радошћу, помолили смо се тога дана и на акатисту као и на молебану за наше ђаке који похађају допунску школу „Свети Сава,, на српском језику.
 
Тог празничног дана нисмо имали материјалну трпезу, али смо из храма отишли сити духовне хране, што се и видело на лицима верника који су били испуњени духовним задовољством и духовном радошћу.
 
Надамо се бољој ситуацији наредне године када ће бити прослављен јубилеј наше црквене заједнице када се навршава 30 година постојања Црквене општине у Бремену, која је основана 1992. године по благослову тадашњег Епископа Константина.
 
свештеник Саша Момировић