AUGZBURG, AUDIO, EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI

Hramovna slava crkve u Augzburgu – Arhijerejska Liturgija

Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Episkop Diseldorfa i Nemačke, G. Grigorije uz sasluženje protojereja Ilije Romića, paroha nirnberškog, sveštenika Bojana Simića i Dragiše Jerkića, minhenskih paroha, Nenada Živkovića, paroha augzburškog kao i đakona Aleksandra Debeljaka i Dejana Ristića. Vladika Grigorije održao je besedu nakon pročitanog Jevanđelja i govorio o tome koliko je potrebno i važno verovati i imati poverenja u milost i milosrđe Božije, jer kad to činimo, naš život i naša borba bivaju mnogo lakši.

Liturgijsko sabranje održano je pod strogim higijenskim merama uslovljenim trenutnim razvojem pandemije, kao što je nošenje maske, držanje odstojanja i izbegavanje fizičkog kontakta.

Nakon Svete Liturgije, Vladiku Grigorija i prisutne u crkvi, najmlađi iz sastava KUD Drina, pozdravili su dvema tradicionalnim pesmama, na radost i oduševljenje sviju. Primetna je bila radost dece ali i odraslih u dočeku svog Episkopa.

Ovogodišnja crkvena slava održana je u nešto drugačijim okolnostima nego ranijih godina a razlog tome je aktuelna pandemija, zbog čega nije bilo moguće organizovati ručak u crkvenim prostorijama. Umesto toga, ovogodišnji kumovi slave, Goran i Tea Stupar, Lazar Božić i Sara Ranđelović, potrudili su se da blagoslov crkvene slave ode u domove prisutnih parohijana u vidu lanč-paketa, odnosno slavskog obroka koji su prisutni mogli poneti svojim domovima. Na taj način je svečani ručak ipak postavljen i proslavljen, iako ne na jednom mestu, već u pojedinačnim domovima parohijana ali u jednom duhu. Veliko hvala ovogodišnjim kumovima na posvedočenoj ljubavi i trudu da se crkvena slava uprkos okolnostima ipak obeleži.

Za kumove slave za sledeću godinu prijavili su se Miodrag Gavrić, Goran Jeremić, Goran Panić i Mirjana Vasiljević sa porodicama, na čemu im se crkva zahvaljuje.