АУГЗБУРГ, АУДИО, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Храмовна слава цркве у Аугзбургу – Архијерејска Литургија

Свету архијерејску Литургију служио је Епископ Диселдорфа и Немачке, Г. Григорије уз саслужење протојереја Илије Ромића, пароха нирнбершког, свештеника Бојана Симића и Драгише Јеркића, минхенских пароха, Ненада Живковића, пароха аугзбуршког као и ђакона Александра Дебељака и Дејана Ристића. Владика Григорије одржао је беседу након прочитаног Јеванђеља и говорио о томе колико је потребно и важно веровати и имати поверења у милост и милосрђе Божије, јер кад то чинимо, наш живот и наша борба бивају много лакши.

Литургијско сабрање одржано је под строгим хигијенским мерама условљеним тренутним развојем пандемије, као што је ношење маске, држање одстојања и избегавање физичког контакта.

Након Свете Литургије, Владику Григорија и присутне у цркви, најмлађи из састава КУД Дрина, поздравили су двема традиционалним песмама, на радост и одушевљење свију. Приметна је била радост деце али и одраслих у дочеку свог Епископа.

Овогодишња црквена слава одржана је у нешто другачијим околностима него ранијих година а разлог томе је актуелна пандемија, због чега није било могуће организовати ручак у црквеним просторијама. Уместо тога, овогодишњи кумови славе, Горан и Теа Ступар, Лазар Божић и Сара Ранђеловић, потрудили су се да благослов црквене славе оде у домове присутних парохијана у виду ланч-пакета, односно славског оброка који су присутни могли понети својим домовима. На тај начин је свечани ручак ипак постављен и прослављен, иако не на једном месту, већ у појединачним домовима парохијана али у једном духу. Велико хвала овогодишњим кумовима на посведоченој љубави и труду да се црквена слава упркос околностима ипак обележи.

За кумове славе за следећу годину пријавили су се Миодраг Гаврић, Горан Јеремић, Горан Панић и Мирјана Васиљевић са породицама, на чему им се црква захваљује.