АУДИО, ДИСЕЛДОРФ, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Храмовна слава у Диселдорфу – Свети Сава

Празновање великог Светитеља Саве у Диселдорфу, почело је вечерњим богослужењем, које је служио парох дортмундски, протојереј Данило Дангубић. После благосиљања петохљебнице и певања тропара Светом Сави, присутнима се обратио служашчи свештеник кратком беседом, честитавши славу верницима и братству диселдорфског храма.

На дан празника, Свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ Диселдорфа и Немачке Господин Григорије са свештенством. У празничном духу Епископ је одржао пригодну беседу, која се тицала вишеструке улоге Светитеља Саве на пољу националне и црквене баштине српског народа, чије плодове беремо и данас, као деца свога великог патрона.

Беседа Еп. Григорија:

После молитве, пред верним народом, у Цркви је одржан дечији рецитал низа песама посвећених Светитељу.

У послеподневним часовима, у свечаној сали града Ратингена, одржан је Светосавски бал. Традиционално бал организује свештенство храма са кумовима. Овогодишња част кумства припала је господину Светолику и госпођи Натали. Након освећења славских знамења од стране Владике Григорија, отпочео је забавни програм. Главну улогу на бини имали су чланови КУДа Моравац, који су уз рецитале и игре задивили присутне госте. Остатак дана је проведен уз свечану музику и пристојно славље, како и доликује овом великом дану.