AUDIO, DISELDORF, EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI

Hramovna slava u Diseldorfu – Sveti Sava

Praznovanje velikog Svetitelja Save u Diseldorfu, počelo je večernjim bogosluženjem, koje je služio paroh dortmundski, protojerej Danilo Dangubić. Posle blagosiljanja petohljebnice i pevanja tropara Svetom Savi, prisutnima se obratio služašči sveštenik kratkom besedom, čestitavši slavu vernicima i bratstvu diseldorfskog hrama.

Na dan praznika, Svetu Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Diseldorfa i Nemačke Gospodin Grigorije sa sveštenstvom. U prazničnom duhu Episkop je održao prigodnu besedu, koja se ticala višestruke uloge Svetitelja Save na polju nacionalne i crkvene baštine srpskog naroda, čije plodove beremo i danas, kao deca svoga velikog patrona.

Beseda Ep. Grigorija:

Posle molitve, pred vernim narodom, u Crkvi je održan dečiji recital niza pesama posvećenih Svetitelju.

U poslepodnevnim časovima, u svečanoj sali grada Ratingena, održan je Svetosavski bal. Tradicionalno bal organizuje sveštenstvo hrama sa kumovima. Ovogodišnja čast kumstva pripala je gospodinu Svetoliku i gospođi Natali. Nakon osvećenja slavskih znamenja od strane Vladike Grigorija, otpočeo je zabavni program. Glavnu ulogu na bini imali su članovi KUDa Moravac, koji su uz recitale i igre zadivili prisutne goste. Ostatak dana je proveden uz svečanu muziku i pristojno slavlje, kako i dolikuje ovom velikom danu.