NOVOSTI, HAMBURG

Hramovna slava u Hamburgu

Dana 20., 21. i 22. novembra molitveno je obeležena crkvena slava u hramu Sabora Sv. arhangela Mihaila u Hamburgu. Molitvenu radost nije umanjila ni tužna vest o upokojenju Njegove Svetosti, Patrijarha našega Irineja, jer ne tugujemo ,,kao oni koji nemaju nade“ (1 Sol. 4,13), „jer će sam Gospod sa zapovešću, glasom arhangela i sa trubom Božijom, sići sa neba, i prvo će mrtvi u Hristu vaskrsnuti“, (1Sol. 4,16).

Praznično večernje i pomen Blaženopočivšem Patrijarhu služio je starešina hrama, protojerej Siniša Vujasinović uz pojanje oca Alekse Milinkovića i Milutina Marića. 

Na sam dan Sabora Sv. arhangela Mihaila Sv. Liturgijom načalstvovao je otac Jovan Šukonjak (Ukrajinska pravoslavna crkva – Moskovska Patrijaršija) uz sasluženje oca Siniše i oca Alekse i mnoštva naroda.

U nedelju 24. po Duhovima obeležena je hramovna slava uz osvećenje slavskog obeležja, pripremljenog od strane članova Crkvenog odbora. Sv. Liturgiju služili su parosi hamburški uz umilno pojanje mladog parohijskog hora i sasluženje mnoštva blagočestivog naroda. U pozdravnom govoru otac Siniša se zahvalio svim ljudima koji su u ovoj turbulentnoj godini pomagali svoju crkvu i izrazio nadu, da će Crkveni odbor već sledeće godine na prepoznatljiv način ugostiti parohijane i goste na slavskom ručku, koji je ove godine iz svima poznatih razloga izostao. Kao slavski poklon svojoj crkvi, gospodin Dragan Trkulja izradio je od hrastovog drveta svetogorsku pevnicu i doneo na sam dan hramovne slave.

Sveštenstvo svetoarhangelskog hrama u Hamburgu