НОВОСТИ, ХАМБУРГ

Храмовна слава у Хамбургу

Дана 20., 21. и 22. новембра молитвено је обележена црквена слава у храму Сабора Св. архангела Михаила у Хамбургу. Молитвену радост није умањила ни тужна вест о упокојењу Његове Светости, Патријарха нашега Иринеја, јер не тугујемо ,,као они који немају наде“ (1 Сол. 4,13), „јер ће сам Господ са заповешћу, гласом архангела и са трубом Божијом, сићи са неба, и прво ће мртви у Христу васкрснути“, (1Сол. 4,16).

Празнично вечерње и помен Блаженопочившем Патријарху служио је старешина храма, протојереј Синиша Вујасиновић уз појање оца Алексе Милинковића и Милутина Марића. 

На сам дан Сабора Св. архангела Михаила Св. Литургијом началствовао је отац Јован Шукоњак (Украјинска православна црква – Московска Патријаршија) уз саслужење оца Синише и оца Алексе и мноштва народа.

У недељу 24. по Духовима обележена је храмовна слава уз освећење славског обележја, припремљеног од стране чланова Црквеног одбора. Св. Литургију служили су пароси хамбуршки уз умилно појање младог парохијског хора и саслужење мноштва благочестивог народа. У поздравном говору отац Синиша се захвалио свим људима који су у овој турбулентној години помагали своју цркву и изразио наду, да ће Црквени одбор већ следеће године на препознатљив начин угостити парохијане и госте на славском ручку, који је ове године из свима познатих разлога изостао. Као славски поклон својој цркви, господин Драган Тркуља израдио је од храстовог дрвета светогорску певницу и донео на сам дан храмовне славе.

Свештенство светоархангелског храма у Хамбургу