NOVOSTI, ULM

Hramovna slava u Ulmu

U subotu 14.11.2020. na dan kada naša Sveta Crkva obeležava Svete besrebrenike i čudotvorce Kozmu i Damjana, Crkvena opština i parohija ulmska molitveno je proslavila svoju hramovnu slavu.

Zbog okolnosti izazvanih korona virusom ove godine izostala je tradicionalna proslava i slavski ručak. Svetu Liturgiju služio je protojerej-stavrofor Milorad Jovanović iz Frajburga, uz sasluženje nadležnog sveštenika protojereja Ljubomira Zorice i blagolestivih hrišćana.  U svojoj besedi o. Milorad je poučio okupljeni narod i podsetio, da kao što su Kozma i Damjan pomagali drugima u nevolji, to smo dužni i mi činiti.

Pred kraj Svete Liturgije osvećena su slavska znamenja, a domaćini ovogodišnje slave bile su porodice Milojković i Šimunović iz Ulma, Za sledeću godinu domaćinstvo su preuzele porodice Mijić, Đorđević i Toprek.

Na kraju se o. Ljubomir zahvalio parohijanima koji slušaju savete i drže se svih propisanih pravila vezanih za sprečavanje širenja korona virusa, nošenja zaštitnih maski, dezinfekcije ruku i koliko je moguće držanje distance, te na taj način čuvaju i sebe i svoje bližnje a samim tim čuvaju i svoju crkvu i parohiju.