KELN, NOVOSTI

Humanitarna akcija ,,Deca za decu” u Kelnu

U kelnskoj parohijskoj zajednici organizovana je akcija ,,Deca za Decu”, u kojoj su prikupljani božićni paketići za decu u otadžbini. Ova akcija je milosrdno sećanje na onu decu koja imaju malo, manje ili ni osnovno za razlliku od mnogih nas u dijaspori. Prošlih godina, ova akcija je objedinila mnoge dobre ljude i decu u kelnskoj parohiji, a plod objedinjavanja je bilo veliko milosrđe iskazano kroz mnogo lepih dečijih paketića.

Od kraja novembra do sredine januara, mnogo nasmejanih lica, dece i roditelja, došlo je u hram Vozdviženja Časnog Krsta u Kelnu, koja su šareno i lepo zapakovane paketiće donela za decu u otadžbini.

Ukupno je sakupljeno 310 paketića, koji su bili ispunjeni garderobom, školskim priborom, slatkišima i igračkama kao i 90 kg božićnog keksa firme ,,Lambertz”.

Uz paketiće, pored ovih stvari, upućene su bile tople reči i podrška onima, koji vojuju neprestanu bitku za očuvanje svetinja u Crnoj Gori, odnosno eparhijotima budimljansko-nikšićke Eparhije u Crnoj Gori, gde su paketići odvezeni.