НИРНБЕРГ, НОВОСТИ

Испраћај проте Душана Колунџића

Уторак, 05. маја 2020. верни народ  Нирнберга и околине,  опростио се од свог дугогодишњег пароха протојереја-ставрофора Душана Колунџића.  Прота Душан био је утемељитељ црквеног живота код Срба нирнбершког краја, који је својом пастирском посвећеношћу извео на јеванђељки пут неколико генерација.

Ревносни богослужитељ, ватрени беседник и благи учитељ, ушао је као ретко ко, у срце својих парохијана који нажалост због владајуће пандемије нису могли бити присутни у великом  броју, да испрате свога пастира.

Заупокојеном Литургијом началствовао је протин дугогодишњи сатрудник на њиви Господњој у Републици Немачкој, некадашњи минхенски парох, протојереј-ставрофор Слободан Милуновић уз саслуживање намесника за Баварску, пароха нирнбершког протојереја-ставрофора Миће Матића.

Свештеничком опелу које је потом уследило, узели су учешћа свештеници Милорад Јовановић из Минхена, Љубомир Зорица из Улма и Илија Ромић из Нирнберга. Прота Слободан Милуновић је у својој пригодној беседи бираним речима подсетио породицу Колунџић, браћу свештенике и верни народ, на почетке пастирке службе, изазове и успешне јеванђелске задатке које је прота Душан успешно спровео у дело на својој парохији у Нирнбергу.

Земни остаци проте Душана, због пандемије, сахрањени су на западном гробљу (Westfriedhof) града Нирнберга. Тамо се још једном, дирљивим говором, од проте опростио његов пријатељ, протојереј-ставрофор Мићо Матић.

У блаженом уснућу Господе подај вечни покој слузи Твоме, протојереју Душану!