ISTORIJA

1969. 
Osnovana Zapadnoevropska i Australijska eparhija Za prvog arhijereja izabran Vikar Patrijarha srpskog Episkop moravički Lavrentije, ustoličen u Londonu gde je bilo prvobitno sedište eparhije.

1972.
Sedište Eparhije preneto u Diseldorf.

1973.
Australija i Novi Zeland izdvojeni iz Eparhije zapadnoevropske i formirana nova Eparhija aistralijsko-novozelandska.

1979.
Sedište Eparhije zapadnoevropske premešteno iz Diseldorfa u Himelstir.

1989.
Epsikop Lavrentije izabran za Episkopa šabačko-valjevskog. Do izbora novog episkopa vršio dužnost administratora nad Eparhijom zapadnoevropskom.

1990.
Od Zapadnoevrospke eparhije osnovane dve. Britansko-skandinavska sa sedištem u Štokholmu i Srednjoevropska sa sedišten u Himelstiru.

1991.
Za prvog episkopa nove Eparhije srednjoevropske izabran sinđel Konsantin (Đokić). Iste godine izvršena hirotonija. Episkop Konstantin uveden u tron episkopa srednjoevropskog.

1994.
Osnovana Eparhija zapadnoevropska u čiji sastav ulaze Španija, Francuska, Luksenburg, Holandija i Belgija. Područje Italije pripojeno Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj. U sastavu Srednjoeprvopske eparhije ostaju: Nemačka, Austrija i Švajcarska.

2000.
Patrijarh Srpski Pavle posetio Eparhiju srednjoevropsku povodom osvećenja crkve Sv. Save u Hanoveru.

2011.
Osnovana Eparhija austrijsko-švajcarska čime su Austrija i Švajcarska izdvojene iz sastava Eparhije srednjoevropske i dodata je Italija.

2012.
Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej preuzo upravu nad Eparhijom srednjoevropskom.

2014.
Na redovnom zasedanju Sv. Arhijerejskog Sabora, za Episkopa srednjoevropskog izabran Visokoprepodobni arhimandrit Sergije (Karanović), iguman manastira Rmanj.

2015.
Eparhija srednjoevropska odlukom Sv. Arhijerejskog Sabora menja ime u eparhija frankfurtska i sve Nemačke.

2017.
Episkop Sergije biva izabran za Episkopa bihaćko-petrovačkog, a za administratora Eparhije dolazi Episkop austrijsko-švajcarski Andrej.

 2018.
Na redovnom zasedanju Sv. Arhijerejskog Sabora, za Episkopa frankfurtskog i sve Nemačke izabran je dotadašnji Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.