DORTMUND, NOVOSTI

Književno veče Vesne Kapor u Parohiji dortmundskoj

U petak, 28. oktobra 2022. godine, u Saborištu parohijskog doma pri hramu Svetoga apostola Luke u Dortmundu, u okviru parohijskih susreta pod nazivom „Kulturno-duhovna jesen u Parohiji dortmundskoj“, upriličeno je književno veče gospođe Vesne Kapor iz Beograda.
 
U prijatnom ambijentu parohijskog Saborišta, uz pojanje parohijskog hora ,,Dostojno jest” i instrumentalno-vokalnu pomoć Dunje Drndar, Lole Kuruc i Stefana Radivojevića, prisutni su se kroz izlaganje gošće i naratorke ove književne večeri gospođe Miljene Drndar upoznali sa književnim opusom gospođe Kapor.
 
Na samom početku književne večeri sve prisutne pozdravio je protojerej Danilo Dangubić koji se i na samom kraju ove duhovne gozbe zahvalio gošći i svima sabranima što su svojim prisustvom omogućili još jedno prijatno veče u parohijskom Saborištu.
 
Nakon programa za sve prisutne upriličeno je posluženje. 
 
Vesna Kapor rođena je u Nevesinju, u Hercegovini, gdje je završila osnovu školu. Filološki fakultet završila u Beogradu. Objavila je roman „Tri samoće ili mjesto nedovršenih stvari“ i zbirke priča „Po sećanju se hoda kao po mjesečini“, „Za mog oca“ kao i roman-novelu „Nebo tako duboko“. Dobitnica je nagrada Laza Kostić, Miloša Crnjanskog, Meša Selimović i Kondir Kosovke devojke. Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa.