ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Књижевно вече Весне Капор у Парохији дортмундској

У петак, 28. октобра 2022. године, у Саборишту парохијског дома при храму Светога апостола Луке у Дортмунду, у оквиру парохијских сусрета под називом „Културно-духовна јесен у Парохији дортмундској“, уприличено је књижевно вече госпође Весне Капор из Београда.
 
У пријатном амбијенту парохијског Саборишта, уз појање парохијског хора ,,Достојно јест” и инструментално-вокалну помоћ Дуње Дрндар, Лоле Куруц и Стефана Радивојевића, присутни су се кроз излагање гошће и нараторке ове књижевне вечери госпође Миљене Дрндар упознали са књижевним опусом госпође Капор.
 
На самом почетку књижевне вечери све присутне поздравио је протојереј Данило Дангубић који се и на самом крају ове духовне гозбе захвалио гошћи и свима сабранима што су својим присуством омогућили још једно пријатно вече у парохијском Саборишту.
 
Након програма за све присутне уприличено је послужење. 
 
Весна Капор рођена је у Невесињу, у Херцеговини, гдје је завршила основу школу. Филолошки факултет завршила у Београду. Објавила је роман „Три самоће или мјесто недовршених ствари“ и збирке прича „По сећању се хода као по мјесечини“, „За мог оца“ као и роман-новелу „Небо тако дубоко“. Добитница је награда Лаза Костић, Милоша Црњанског, Меша Селимовић и Кондир Косовке девојке. Ради у Студентском културном центру у Београду као уредник књижевног програма.