BERLIN, NOVOSTI

Kraj školske godine u Srpskoj školi – Berlin

U petak, 12. juna 2020. godine, učenicima Srpske dopunske škole ,,Sveti Sava“, pri crkvi Vaskrsenja Hristova na Tempelhofu, u Berlinu, dodeljena su svedočanstva o završenoj školskoj godini.

Protojerej-stavrofor Dragan Sekulić se pozdravnim rečima obratio prisutnima, roditeljima i deci, poželevši im dobrodošlicu i iskazavši žaljenje zbog preranog završetka školske godine i obustave nastave usled nemilih okolnosti, koje su zadesile ceo svet. Nakon izrečene zahvalnosti za dolaske u Srpsku školu, te za brigu o srpskom jeziku i sveukupnom identitetu, pozvao je sve prisutne da ostanu na putu vere i znanja, jer samo tako se može odoleti svim iskušenjima i sačuvati od zaborava.

Roditeljima i učenicima su srdačnu dobrodošlicu poželeli i nastavnik veronauke, Predrag Janković, i nastavnica srpskog jezika i književnosti, Ana Kojadinović, zahvalivši im se na dolascima i trudu koji ulažu kako bi deca učila srpski jezik i tako   doprinela njegovom širenju i očuvanju.

Uprkos prerano završenoj školskoj godini, učenice Sofija Dimitrieski i Ognjenka Kojadinović, pod mentorstvom Ane Kojadinović, učestvovale su i nagrađene na Konkursu ,,Dani ćirilice“, koji se svake godine održava u Srbiji pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

I pored toga što neka deca, iz opravdanih razloga, nisu mogla da učestvuju u dodeli svedočanstava, za sve pristne bio je ovo jedan lep dan i događaj pred letnji raspust.