AUGZBURG, NOVOSTI

Krstopoklona nedelja u Augzburgu

U Krstopoklonu nedelju Velikog posta u Augzburgu je nakon evharistijskog okupljanja održan prvi, u nizu planiranih, razgovor o veri.
 
Na Svetoj Liturgiji otac Nenad je nakon pročitanog odlomka iz Evanđelja po Marku, u kojem Gospod govori o potrebi uzimanja svog krsta i idenja za Njim, protumačio ovo jevanđelsko čitanje govoreći o tome šta zapravo znače reči Gospodnje: ,,Ko hoće da sačuva život svoj izgubiće ga, a ko izgubi život svoj mene radi i Jevanđelja, sačuvaće ga“ (Mk 8,35).
 
Po otpustu zainteresovani iz vernog naroda prešli su u parohijsku salu gde je otac Nenad održao uvodno predavanje o Svetoj Liturgiji, o tome šta znači Evharistija, šta je čin Liturgije za nas krštene i zašto je potrebno da u njoj učestvujemo ne samo povremeno ili o većim praznicima, već uvek jer smo zbog toga kršteni. Govorio je otac Nenad i odnosu ispovesti, posta i Liturgije odnosno pričešća.
 
Ciklus predavanja, odnosno razgovora, o veri nastaviće se i održavati periodično na uzrastanje u veri i ispovedanju kako bismo zaista mogli da živimo svim umom, svom dušom i svim srcem svojim u Hristu.
 
Uprava parohije