АУГЗБУРГ, НОВОСТИ

Крстопоклона недеља у Аугзбургу

У Крстопоклону недељу Великог поста у Аугзбургу је након евхаристијског окупљања одржан први, у низу планираних, разговор о вери.
 
На Светој Литургији отац Ненад је након прочитаног одломка из Еванђеља по Марку, у којем Господ говори о потреби узимања свог крста и идења за Њим, протумачио ово јеванђелско читање говорећи о томе шта заправо значе речи Господње: ,,Ко хоће да сачува живот свој изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради и Јеванђеља, сачуваће га“ (Мк 8,35).
 
По отпусту заинтересовани из верног народа прешли су у парохијску салу где је отац Ненад одржао уводно предавање о Светој Литургији, о томе шта значи Евхаристија, шта је чин Литургије за нас крштене и зашто је потребно да у њој учествујемо не само повремено или о већим празницима, већ увек јер смо због тога крштени. Говорио је отац Ненад и односу исповести, поста и Литургије односно причешћа.
 
Циклус предавања, односно разговора, о вери наставиће се и одржавати периодично на узрастање у вери и исповедању како бисмо заиста могли да живимо свим умом, свом душом и свим срцем својим у Христу.
 
Управа парохијe