БРЕМЕН, НОВОСТИ

Молебан за мир у Црној Гори у Бремену

У недељу 29. децембра ове године на дан посвећен материцама, у бременској цркви Светога Георгија окупио се велики број верника да би дали молитвену подршку нашој браћи у Црној Гори.

Свету Литургију је служио протојереј Саша Момировић. После Литургије је одслужен молебан за превазилажење немилог стања у Црној Гори изазваног безаконим законом. На богослужењу кратко је изнесено постојеће стање наше Цркве у Црној Гори и шта је све изазвало протест православног народа широм Црне Горе.

На крају се надлежни парох обратио следећим речима:

,,Драга у Христу Господу браћо и сестре. Надамо се да ће Господ,  молитвама нашим и молитвама наших светих из рода нашега, да ниспошаље силу и моћ, да се ово настало стање изазвано доношењем безаконог закона, превазиђе у духо истинске братске љубави, а на радост свих наших православних верника у Црној Гори. У то име се препоручује да се непрестано молимо Господу Исусу Христу,  све док се ово немило стање у нашој Цркви не превазиђе, следећим речима: Господе Исусе Христе Сине Божији, опрости, опрости, опрости и помилуј нас грешне. Амин.“