BREMEN, NOVOSTI

Moleban za mir u Crnoj Gori u Bremenu

U nedelju 29. decembra ove godine na dan posvećen matericama, u bremenskoj crkvi Svetoga Georgija okupio se veliki broj vernika da bi dali molitvenu podršku našoj braći u Crnoj Gori.

Svetu Liturgiju je služio protojerej Saša Momirović. Posle Liturgije je odslužen moleban za prevazilaženje nemilog stanja u Crnoj Gori izazvanog bezakonim zakonom. Na bogosluženju kratko je izneseno postojeće stanje naše Crkve u Crnoj Gori i šta je sve izazvalo protest pravoslavnog naroda širom Crne Gore.

Na kraju se nadležni paroh obratio sledećim rečima:

,,Draga u Hristu Gospodu braćo i sestre. Nadamo se da će Gospod,  molitvama našim i molitvama naših svetih iz roda našega, da nispošalje silu i moć, da se ovo nastalo stanje izazvano donošenjem bezakonog zakona, prevaziđe u duho istinske bratske ljubavi, a na radost svih naših pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. U to ime se preporučuje da se neprestano molimo Gospodu Isusu Hristu,  sve dok se ovo nemilo stanje u našoj Crkvi ne prevaziđe, sledećim rečima: Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, oprosti, oprosti, oprosti i pomiluj nas grešne. Amin.“