АУДИО, ДИСЕЛДОРФ, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Недеља 12. по Духовима, рукоположење ђакона Драгише Јеркића у чин свештеника, пријем господина Штефана Келера – Диселдорф

 

У недељу 30.08.2020. у порти саборног диселдорфског храма служена је Света архијерејска Литургија. У присуству мноштва верног народа, Литургијом је началствовао Епископ Григорије уз саслужење свештеника Небојше Ракића, Александра Секулића, свештеномонаха Јована Станoјевића, и ђакона Драгише Јеркића и Александра Дебељака.

Часни ђакон др Драгиша Јеркић, рукоположен је руком Владике Григорија у чин јереја и постављен за свештеника парохије у Минхену. Свештеник Драгиша Јеркић рођен је 29. септембра 1978. у Милићима код Зворника. Основно образовање стекао је у родном месту. Завршио је Православни богословски факултет у Београду, магистарске студије из философије и докторат из теолошких наука у Регензбургу. Живи у браку са супругом Лореданом, православном Румунком, по занимању форензичким психологом.

Беседа Еп. Григорија

Након Свете Литургије Делегација Епархије Диселдорфске и Немачке на челу са Епископом Григоријем, господином Иваном Ђорђевићем, председником ЦУО Диселдорф, господином Душком Перићем,  др Марком Вилотићем, личним секретаром и др Павлом Аничићем, референтом за мисију, угостила је господина Штефана Келера, кандидата за начелника Диселдорфа испред ЦДУ странке, у пратњи госпође Елене Матекин и господина Клауса Дитер Гриндела. Том приликом господин Келер је предочио пројекте и планове за евентуалну сарадњу града Диселдорфа са верским заједницама са територије општине града. Састанку је присуствовала и генерална конзулка Конзулата Републике Србије из Диселдорфа, госпођа Бранислава Перин.