NOVOSTI

Nedjelja 28. po Duhovima – Lipštat

U dvadeset i osmu nedjelju po Duhovima, 20. decembra 2020. godine služena je Sveta Liturgija u Lipštatu. Svetom Liturgijom načalstvovao je nadležni paroh kaselski, jerej Marko Radmilo.

Nakon pročitanog odjeljka iz Svetog Jevanđelja, otac Marko se obratio vjernicima riječima: ,,Taj jedan, tuđinac-Samarjanin, samo se on od mogućih deset iscjeljenih vratio da blagodari Gospodu za iscjeljenje. Blagodarnost Bogu nas čini Njegovim stadom, evo idealne prilike – Sveta Liturgija koja jeste blagodarnost Bogu u kojoj prinosimo i blagodarimo Njemu za sve i na svemu riječima, Tvoje od tvojih, Tebi prinoseći i blagodareći zbog svega i za sve! Gospod nam se daje tajno, tiho, milo i nevidljivo. Dao nam je moć da budemo nalik Njemu – mali tvorci u svemu oko nas. Tvorac postaješ kroz svoje darove koje ti je On dao, sa kojima doprinosiš najprije drugima oko sebe pa sebi. Svakoga dana kada ustanemo blagodarimo za novi dan i kada liježemo blagodarimo za svaki novi provedeni trenutak koji smo doživjeli. Blagodarnost Bogu je vjera u Boga koju nam daje u izobilju. Njega da slavimo i blagodarimo za svaki dobri dar i svaki savršeni poklon koji odozgo silazi u sve vjekove, amin!“ 

Nakon Svete Liturgije, otac Marko se zahvalio blagočestivom narodu što su došli da blagodare Bogu, a najviše djeci koja slave praznik Djetinjci, podjelivši osvećene badnjake.