KASEL, NOVOSTI

Nedjelja pred Božić u Kaselu

U subotu, 02. januara 2021. godine služena je Sveta Liturgija u Fuldi. Svetu Liturgiju služio je nadležni paroh, jerej Marko Radmilo. Nakon Svete Liturgije otac Marko je pročitao poslanicu Episkopa Diseldorfa i Njemačke g. Grigorija, čestitajući Rođenje Hristovo i podijelio badnjake.  

U nedjelju pred Božić, 03. januara 2021. godine na praznik Oci, Svetom Liturgijom načalstvovao je nadležni paroh kaselski, jerej Marko Radmilo.

Nakon pročitanog odjeljka iz Svetog Jevanđelja, otac Marko se obratio vjernicima:

,,Čuli smo danas mnogo imena, imena koja čine rodoslov i potvrđuju da je Isus bio Bogočovjek. Prema apostolu Mateju rodoslov Isusov počinje sa Avraamom, kod apostola Luke počinje sa Adamom. Pošto je srodnik Adamov, Isus je čovjek; pošto je srodnik Avraamov, Isus je iz starog Izrailja. Njegovom povezanošću sa carem Davidom, Isus je Car-Mesija-Prorok. Iz Psalma 109,4 Zakle se Gospod, i neće se raskajati: Ti si Sveštenik dovjeka, po činu Melhisedekovu. Melhisedek znači car mira, Isus je i sveštenik. Rađanje je radosno, s’toga se i mi danas pripremajmo za rođenje Njegovo. Da Bogomladenca najsvječanije dočekamo i uskliknemo Njemu, Slava Bogu na visini i na zemlji mir među ljudima.“

 Nakon Svete Liturgije otac Marko je čestitao svim očevima praznik Oce.