ВУПЕРТАЛ, НОВОСТИ

Недјеља Самарјанке – Вупертал

У недјељу Самарјанке, 30.05.2021. евхаристијским сабрањем у Вуперталу началствовао је протосинђел др Јован (Станојевић) кога је Свети Архијерески Сабор током редовног мајског засједања изабрао за викарног Епископа са титулом Епископ хумски. Протосинђел Јован биће викарни Епископ Епископу Диселдорфа и Њемачке Г. Григорију.

На крају литургијског сабрања отац Зоран рекао је окупљеном вјерном народу неколико ријечи о животном путу и научној каријери оца Јована и захвалио му се у име вуперталске парохијске заједнице за његовом учешће у литургијском и свакодневном животу наше парохије претходних година. Његове литургијске бесједе и спремност на разговор са сваким човјеком оставиле су неизбрисив траг у вуперталској заједници.

Отац Јован није крио ганутост тиме да је Црква препознала у њему достојност и способност да кроз своје служење Богу и Цркви настави кроз служење у најодговорнијем јерархијском чину. Он је још рекао да ће се свим бићем трудити да његово служење буде на изградњу Цркве и на славу Божију, а вјерни народ замолио да се моли за њега да то тако и буде.

Сви парохијани у Вуперталу радосни што су његовом близином и топлином били огријани, желећи му успјех на Њиви Господњој кличу: Достојан и на многаја љета, оче Јоване!