VUPERTAL, NOVOSTI

Nedjelja Samarjanke – Vupertal

U nedjelju Samarjanke, 30.05.2021. evharistijskim sabranjem u Vupertalu načalstvovao je protosinđel dr Jovan (Stanojević) koga je Sveti Arhijereski Sabor tokom redovnog majskog zasjedanja izabrao za vikarnog Episkopa sa titulom Episkop humski. Protosinđel Jovan biće vikarni Episkop Episkopu Diseldorfa i Njemačke G. Grigoriju.

Na kraju liturgijskog sabranja otac Zoran rekao je okupljenom vjernom narodu nekoliko riječi o životnom putu i naučnoj karijeri oca Jovana i zahvalio mu se u ime vupertalske parohijske zajednice za njegovom učešće u liturgijskom i svakodnevnom životu naše parohije prethodnih godina. Njegove liturgijske besjede i spremnost na razgovor sa svakim čovjekom ostavile su neizbrisiv trag u vupertalskoj zajednici.

Otac Jovan nije krio ganutost time da je Crkva prepoznala u njemu dostojnost i sposobnost da kroz svoje služenje Bogu i Crkvi nastavi kroz služenje u najodgovornijem jerarhijskom činu. On je još rekao da će se svim bićem truditi da njegovo služenje bude na izgradnju Crkve i na slavu Božiju, a vjerni narod zamolio da se moli za njega da to tako i bude.

Svi parohijani u Vupertalu radosni što su njegovom blizinom i toplinom bili ogrijani, želeći mu uspjeh na Njivi Gospodnjoj kliču: Dostojan i na mnogaja ljeta, oče Jovane!