БЕРЛИН, НОВОСТИ

Нови корак у реализацији пројекта ,,Породични састанак“ (Familientreff) – Берлин

У недељу, 6. јуна 2021. године, окупиле су се породице из Берлина у оквиру пројекта ,,Породични састанак“ организованог од стране Црквене општине Берлин, поводом едукативне шетње кроз берлинску шуму Груневалд. Децу и родитеље предводили су др Дарја Вагнер, доктор биологије, и координатор пројекта Предраг Јанковић. Др Дарја је деци и родитељима са пуно ентузијазма и на свима разумљив начин приближила значај екосистема шуме. Говорила је о многобројним биљним и животињским врстама и њиховој важности за функционисање шуме. Др Дарија је указала на значај бриге о природи и као и њеној узајамној повезаности са човеком.

Након више од пола године строгог локдауна породице су опет добиле могућност да се окупе у већем броју. Ту прилику организатори пројекта ,,Породични састанак“ нису пропустили. Родитељи и деца су уживали у сунчаном дану, природи, дружењу и учењу.

,,Породични састанак“ је пројекат Црквене општине Берлин, финансиран од стране Берлинског Сената и подржан од Епархије диселдорфске и немачке. Пројекат има за циљ саветодавни рад и рад са породицама, са намером да појединцима и породицама пружи помоћ и подршку у разним животним ситуацијама, међусобно их умрежи и образује.

Понуде образовања породица укључују на пример: сусрете и саветовања, дружења и разговоре о породичним темама, курсеве, радионице, помоћ при изради домаћих задатака и учењу, креативни рад и игру.

,,Породични састанак“ је почео са радом у јануару ове године. Због ограничења условљених корона вирусом, његово тежиште је преусмерено на саветодавни рад: информисање, саветовање и посредовање између појединаца или породица и градских и социјалних установа. Током лета организатори и учесници пројекта ,,Породични састанак“ се радују даљим окупљањима и активностима услед попуштања мера.

Координатор пројекта
Предраг Јанковић