НОВОСТИ, ХАМБУРГ

Новости из парохије хамбуршке

У петак 2. октобра одржан је час веронауке за одрасле са темом „Увод у Свето Писмо Новога Завета, Посланице св. Апостола Павла“, који је одржао прота Јован Марић у присуству великог броја верника. Циклус предавања на теме Светог Писма Новога Завета траје већ преко годину дана и завршиће се крајем ове године. Око педесет верника разнога узраста узeло је активно учешћа на часовима веронауке, који су се увек завршавали живим разговорима о свим актуелним верским и животним темама. Веронаука за одрасле организује се једном месечно и сви заинтересовани су добро дошли.

У недељу по Крстовдану 4. октобра служене су Св. Литургије у храму Св. архангела Михаила у Хамбургу. Поред надлежних свештеника Св. Литургију служио је и прота Јован Марић и својом беседом о „ношењу личнога крста свакога од нас“ поучио окупљени верни народ. У хамбуршкој парохији верни народ је са задовољством поздравио увођење две недељне Литургије како би што већи број могао присуствовати истима а истовремено и поштовати све прописане мере.

Грађевински радови на санирању крова приводе се полако крају, тако што ових дана лимари постављају лимени венац и нове одводне цеви. Од срца благодаримо свим дародавцима, који несебично помажу даље уређивање и украшавање храма Св. архангела Михаила, и нека им Господ врати стоструко.

Свештенство светоархангелског храма у Хамбургу