НОВОСТИ, ФИЛИНГЕН-ШВЕНИНГЕН

Петровдан – крсна слава Светосавске омладине на Шварцвалду

Литургијским сабрањем у храму Св. Архангела Михаила у Филинген – Швенингену, 12. јула,  прослављени су  првоврховни апостоли Петар и Павле – Петровдан.

Сам празника је крсна слава Светосавске омладине шварцвалдске парохије која је после Литургије ове године обележена доста скромније, освећењем славских обележја, док је традиционални народни сабор са такмичењем у малом фудбалу , због пандемије одложен за идућу годину.

После Св. Литургије, испред храма, протојереј Братислав Божовић и надлежни парох протојереј-ставрофор Миленко Марковић, осветили су славска обележја и поздравили окупљени народ честитајући му велики светитељски празник, посебно Светосавску омладину која је овај дан улепшала својим учешћем на Св. Литургији. Девојке, одевене у традиционалну народну ношњу,  после поделе нафоре послужиле су народ славским колачом и житом и скромним послужењем.

На крају Петровданског сабрања, свештеници су се захвалили кумовима овогодишње славе, породици Деспотовић, Тонер и Радосављевић, и изабрали нове кумове, породицу Костић, Радосављевић и Марковић.