KABINET EPISKOPA, NOVOSTI

Pomoć bolnicama u Beogradu, Prizrenu i Banja Luci – Čovekoljublje

Eparhija diseldorfska i nemačka je sa vernim narodom u periodu od 7. do 19. aprila sakupila značajna sredstva u iznosu od 23.000 evra, koja su u saradnji sa Fondacijom Čovekoljublje usmerena bolnicama pogođenim usled borbe protiv epidemije Covid-19.  Nakon razmatranja potreba na terenu, obavljenog javnog tendera, oprema je kupljena i trenutno se završavaju sve neophodne zakonske procedure oko isporuke iste.  Nabavljena pomoć je namenjena Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Ambulanti u Prizrenu, koja radi sa blagoslovom Eparhije raško-prizrenske, i Kliničkom centu u Banja Luci kojoj je već predat na upotrebu važan medicinski uređaj.

Za potrebe Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kupljena je oprema i to: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, stolica za vađenje krvi, medicinska stolica, kolica za instrumente i kolica za transport pacijenata pod infuzijom.

U saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom za rad ambulante u Prizrenu kupljena je sledeća oprema: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, okretne stolice za pacijente, lekarske stolice, pokretni stočić, lekarski sto, paravan, orman za ampule, otoman za pacijente, inhalator, aparat za merenje pritiska, aparat za merenje nivoa šećera u krvi i oftalmoskop.

Velikom dobrotom našeg poznatog lekara u Nemačkoj, gospodina prof. dr Veselina Mitrovića, i Klinike Kerkof iz Bad Nauhajma obezbeđen je aparat Ergospirator u vrednosti od 25.000 Evra, koji je predat na dalju upotrebu Kliničkom centru u Banja Luci.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo vernom narodu Eparhije diseldorfske i nemačke, koji se blagoslovom nadležnog Arhijereja G. Grigorija po drugi put aktivno uključuje u delatnosti Fondacije Čovekoljublje a na dobrobit našeg potrebitog naroda.

Izvor: https://www.covekoljublje.org/rs/vesti/2/2020/07/10/pomoc-bolnicama-u-beogradu-prizrenu-i-banja-luci.html