DORTMUND, NOVOSTI

Potonje predavanje u proljetnom ciklusu – Dortmund

U petak, 26. juna 2020.g. u okviru redovnih predavanja ,,Vjeronauka za odrasle” pri parohiji dortmundskoj, potonje predavanje u ovom ciklusu održao je protojerej-stavrofor Danilo Radmilović paroh diseldorfski i Arhijerejski namjesnik za Sjevernu Rajnu Vestfaliju.

Ovim predavanjem zaokružena je tematika ,,Života Crkve kao Bogočovječanskog organizma“ u ovom svijetu koji je vezan za Nebo, za stvarnost Buduće Realnosti.

Počevši od uvodnog predavanja ,,Pedesetnica“ (05.juni 2020) održanog od strane oca Danila Dangubića, u kojm se osvrnuo na konstituisanje Crkve Silaskom Svetoga Duha na apostole, preko bibliskog osvrta u predavanju ,,Djela apostolska“ (12.juni 2020) koje je održao otac Nebojša Rakić, do predavanja oca Zorana Ilića kojim se u temi ,,Krštenje-rođenje za vječnost“ (19.juni 2020) osvrnuo na ovu svetu tajnu ulaska Hrišćana u krilo zajednice, nadahnuto slovo oca Danila Radmilovića ,,Caru carevo, Bogu Božije“ u svjetlu istorijsko-pravne pozicije Crkve danas, svojevrsni je završni osvrt na organizam i organizaciju Crkve u ovom kratkom ciklusu predavanja.

Ovom prilikom prota se na jedan neposredan način u dijalogu sa prisutnima osvrnuo i na istorijski put Eparhije diseldorfske koja je stub opstanka kako našeg evharistijskog tako i nacionalno-kulturnog identiteta na ovim prostorima.

Zahvalni smo svima koji uzimaju učešća u našem skromnom trudu zajedničkog poučavanja i saborovanja. Naročita zahvalnost izražena je od strane naših vjernih ocima koji su imali ljubavi i pažnje i ohrabrili nas svojom posetom i propovijeđu.