DORTMUND, NOVOSTI

Praznični dani u parohiji dortmundskoj

 

U prazničnim danima u kojima se naša Crkva opominje na velike događaje iz Hristovog života na zemlji i Njegov plan našeg spasenja, u parohiji dortmunskoj nismo vršili saborna sveta bogosluženja, ali su vjernici imali priliku da posjete svoju svetinju, hram Svetoga apostola i jevanđelista Luke.

U upravi parohije ponosni smo na disciplinu našeg naroda prilikom posjete hramu i crkvenoj prodavnici u svim danima. Na praznike Lazarevu subotu, Cvijeti, Veliki petak, Veliku subotu i na sam praznik Vaskrsenja Hristovog hram je bio otvoren za sve vjernike uz odgovorno pridržavanje svih propisa.

Ljudi su u svim periodima dana dolazili u posjetu hramu, nisu se puno zadržavali ni u hramu ni u porti i neobično su blagodarni što su imali priliku da uđu u crkvu, pomole se Gospodu, prisluže svijeće, poklone se plaštanici, blagoslove vaskršnja jaja i kupe ono što im je neophodno za obavljanje kućnih običaja.

Prilikom redovne kontrole lokalne policije, na dan Vaskrsenja Gospodnjeg u prijepodnevnim časovima, ustanovljeno je da nije prekršen nijedan pozitivni propis vezan za zdravstvenu bezbednost što parohijskoj zajednici dortmunskoj čini izuzetno zadovoljstvo.

Blagosloven Praznik nad praznicima svima koji se u Gospodu nadaju u opšte Vaskrsenje iz mrtvih.