VUPERTAL, NOVOSTI

Praznični program u čast Svetom Savi u Vupertalu

U vupertalskoj parohiji praznik Svetog Save proslavljen je u drugu nedjelju nakon kalendarski određenog dana za praznovanje Svetitelja. Praznovanje je počelo liturgijskim sabranjem u hramu u nedjelju 04. februara 2024.god.. Nakon liturgije u parohijskoj sali priređen je kulturno-umjetnički program u kome su uzeli učešća dječiji hor vupertalske parohije pod vođstvom gospođe Marije Gagović, KUD Jelek iz Vupertala, KUD Borac iz Solingena, te najmlađi parohijani koji su pripremili recitatorsko-naratorski dio programa.

Nakon Svetosavske himne, program je počeo čitanjem odlomka iz autobiografije našeg proslavljenog naučnika Mihajla Pupina u kome se on prisjeća svetosavskih priredbi iz svog djetinjstva, svog upoznavanja sa likom i djelom Svetoga Save i Savine uloge u njegovom životu. Potom je nastupio dječiji parohijski hor sa pjesmama „Tamo daleko“ i  „Ko udara tako pozno“.

Teme recitacija ove godine bile su: Sveti Sava, škola i domovina. I na kraju priredbu su, svojim izuzetnim igračkim umijećem, krunisale najmlađe grupe KUD-ova Jelek i Borac.

Slavlje je nakon priredbe produženo u parohijskoj sali prigodnim posluženjem.