ВУПЕРТАЛ, НОВОСТИ

Празнични програм у част Светом Сави у Вуперталу

У вуперталској парохији празник Светог Саве прослављен је у другу недјељу након календарски одређеног дана за празновање Светитеља. Празновање је почело литургијским сабрањем у храму у недјељу 04. фебруара 2024.год.. Након литургије у парохијској сали приређен је културно-умјетнички програм у коме су узели учешћа дјечији хор вуперталске парохије под вођством госпође Марије Гаговић, КУД Јелек из Вупертала, КУД Борац из Солингена, те најмлађи парохијани који су припремили рецитаторско-нараторски дио програма.

Након Светосавске химне, програм је почео читањем одломка из аутобиографије нашег прослављеног научника Михајла Пупина у коме се он присјећа светосавских приредби из свог дјетињства, свог упознавања са ликом и дјелом Светога Саве и Савине улоге у његовом животу. Потом је наступио дјечији парохијски хор са пјесмама „Тамо далеко“ и  „Ко удара тако позно“.

Теме рецитација ове године биле су: Свети Сава, школа и домовина. И на крају приредбу су, својим изузетним играчким умијећем, крунисале најмлађе групе КУД-ова Јелек и Борац.

Славље је након приредбе продужено у парохијској сали пригодним послужењем.